Skip to main content
Hoe komt u naar het

Pian delle Betulle

HOE KOMT U NAAR HET “BASISKAMP”, PIAN DELLE BETULLE

Het programma is bedoeld voor mensen die beschikking hebben over een voertuig, maar indien nodig kan Amitaba een chauffeur sturen om deelnemers op de luchthaven of waar nodig op te halen. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Milano Linate, Milano Malpensa en Orio al Serio, en in alle drie de luchthavens is autoverhuur beschikbaar.

Het startpunt voor onze verkenningen is het Baitock hotel in Pian delle Betulle, een zeer mooie locatie gelegen op ongeveer 1500 meter hoogte, die kan worden bereikt met een kabelbaan via het dorp Margno (zie “aankomst met de auto” hieronder) of wandelend via de nabijgelegen Alpe di Paglio (Opmerking: Pian delle Betulle, Margno en Alpe di Paglio zijn allemaal aangegeven op Google Maps).

Aankomst met de auto – Margno:

De kabelbaan in Margno rijdt dagelijks tussen 8.30 en 17.30 uur. Hotel Baitock ligt zeer dicht bij de kabelbaan, maar indien nodig kan het hotel bagage ophalen.

Aankomst met de auto – Alpe di Paglio:

De wandeling naar Pian Delle Betulle vanaf Alpe di Paglio duurt ongeveer 30 minuten, is 2 kilometer lang en loopt geleidelijk omhoog door een prachtig lariksbos. Op verzoek kan het hotel bagage ophalen en rechtstreeks naar het hotel brengen, zodat de wandeling bagagevrij kan worden genoten.

Parkeren kan zowel in Margno als in Alpe di Paglio voor €3,- per dag.

Aankomst met het openbaar vervoer:

Opmerking: voor mensen die met het openbaar vervoer arriveren zullen we al het mogelijke doen om deelname aan de tocht van de eerste dag te verzekeren, aangezien het gebruik van een voertuig hiervoor vereist is. Voor een lift kunnen we rekenen op op de bereidwilligheid van de gids of andere reizigers, ofwel de hulp van enkele lokale mensen. Het is echter aan te raden om in deze regio met de auto te reizen.

Op de luchthavens Milano Linate, Milano Malpensa en Orio al Serio gaan bussen naar het centraal station van Milaan; op Milano Malpensa is er ook de trein.

Vanuit Milaan neemt men de trein naar Lecco of Bellano – Tartavalle Terme aan het Comomeer (de tramlijn eindigt bij Sondrio); er zijn veel verbindingen vanaf het Centraal Station of het Garibaldi Station en deze twee stations zijn verbonden door twee haltes van de groene metrolijn Milano – om de tijden te bekijken, gaat u naar trenitalia.com.

In Lecco of Bellano is er een busdienst van het station naar Margno; de reistijd van Bellano naar Margno is korter. De dienstregeling van de bus is te vinden op de lokale vervoerswebsite: lijn D27 vanuit Bellano en lijn D35 vanuit Lecco. Beide lijnen vervolgen hun reis van Margno naar Premana.

In Margno is het 10 minuten bergopwaarts lopen (over een verhard pad) van de bushalte naar het kabelbaanstation. Zorg ervoor dat u een bus kiest die tijdig arriveert om de laatste kabelbaan te nemen die om 17.30 uur vertrekt, want het is niet mogelijk om Alpe di Paglio met het openbaar vervoer te bereiken en naar Pian delle Betulle te lopen.

Pian delle Betulle